Каталог

Ua

Довідник стилів

Стиль контемпорарі: більше свободи, менше пафосу

20 Березня 2019
6632
Фото - Стиль контемпорарі

Контемпорарі ㅡ наймолодший стиль інтер’єру. У його основі лежить комфорт, простота в оформленні, любов до фактур і функціональних рішень.

Про походження стилю контемпорарі

У перекладі з англійської contemporary означає «сучасний». Дизайнери створили цей стиль у 60-х роках минулого століття, надихнувшись скандинавськими інтер’єрами.

Про особливості стилю контемпорарі

  • Функціональність і зручність;
  • Просте планування;
  • Вбудовані меблі та техніка;
  • Продумані системи зберігання;
  • Чіткі форми;
  • Поєднання гладких та рельєфних поверхонь.

Про матеріали оздоблення в стилі контемпорарі

Під час оздоблення стін можна використати фарбу, шпалери, плитку під цеглу та гіпсокартон. Підлоги варто застелити ламінатом або покласти плитку.

Про меблі, освітлення та декор в контемпорарі

Стиль контемпорарі передбачає використання доступних меблів із довговічних матеріалів. Доречні дивани та крісла обтічної форми, столи-трансформери, шафи з вбудованою системою зберігання, ширми для зонування приміщень.

Продумуючи систему освітлення, віддайте перевагу світильникам, торшерами й настінним бра. Створити гармонію в будинку допоможуть яскраві пледи, подушки, килимки, картини, вази та квіткові композиції.

Про стиль контемпорарі в інтер’єрі

Вітальня/спальня.

У цих частинах будинку актуальні модульні шафи й дивани, чохли з насиченими кольорами для м’яких меблів, комод, книжкова шафа зі скляними дверима і, звичайно, декор.

Кухня.

Стіни на кухні можна оформити штукатуркою або плиткою з рельєфною поверхнею. На такому фоні матиме органічний вигляд гарнітур з елементами з нержавіючої сталі.

Ванна кімната.

У ванній не має бути нічого зайвого. Краще обмежитися меблями й сантехнікою простої форми, керамічною плиткою та змішувачами з нержавіючої сталі.

Вам може бути цікаво
Довідник стилів

25 Липня 2018

1648
Довідник стилів

Модерн

21 Серпня 2018

3146
Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук