Каталог

Ua

Довідник стилів

На межі мистецтва й хаосу: стиль кітч у дизайні інтер’єрів

16 Січня 2019
3046
На межі мистецтва й хаосу: стиль кітч у дизайні інтер’єрів

Інтер’єри в стилі кітч хоч і мають екстравагантний вигляд, але вони поєднують у собі безліч унікальних деталей, які зазвичай не зустрінеш в одному приміщенні.

Як з’явився стиль кітч?

Стиль кітч з’явився в середині XIX століття. Цим терміном позначають предмети-імітації творів мистецтва, якими славиться Європа. Згодом бажання зробити образотворче мистецтво доступнішим для середнього класу переросло в новий напрям дизайну інтер’єрів.

Що характерно для таких інтер’єрів?

  • Контрастна палітра кольорів
  • Поєднання елементів різних стилів (наприклад, класика й авангард)
  • Комбінації сучасних предметів і антикваріату
  • Оздоблення, що імітує різні поверхні
  • Велика кількість декору

Матеріали для оздоблення стін і підлоги

Як основні матеріали для стін використовуйте фарбу, шпалери або штукатурку. Водночас настінне покриття має мати як акценти рельєфні елементи й зони, виділені кольором. Для підлоги підійде ламінат і плитка з цікавим принтом.

 Меблі, освітлення й декор

Класичний диван із гладеньким покриттям, м’які крісла в стилі ампір, вінтажна шафа, стіл у стилі хай-тек що більше таких поєднань, то краще. Освітлення в кітч-інтер’єрах відіграє другорядну роль. Тому можете обмежитися кількома люстрами й настінними світильниками.

Щодо декору, то його повинно бути багато: статуетки, сувенірна продукція, вази, квіткові композиції, картини, панно, текстиль, handmade.

 Стиль кітч в інтер’єрі

Спальня/вітальня. Текстиль у стилі печворк, торшери з різнокольоровими плафонами, килим у східному стилі, стільці і крісла з вигнутими ніжками, елементи декору в дусі XIX століття — усе це допоможе створити інтер’єр у стилі кітч.

Кухня. Використовуйте на кухні меблі й матеріали всіх кольорів веселки: плитка азулежу, дерев’яний гарнітур, яскравий текстиль, обідній стіл і стільці в стилі поп-арт, порцеляновий посуд, графіті на стінах і стелі.

Ванна кімната. Якою має бути ванна кімната в стилі кітч? Зі скляною сантехнікою, змішувачами незвичайної форми, софітами, м’якими пуфами, яскравим килимом та кількома видами плитки.

 

Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук