Каталог

Ua

Довідник стилів

Гранж в інтер’єрі

28 Грудня 2018
3636
Гранж в інтер’єрі

Простий, у міру аскетичний і домашній стиль гранж сподобається любителям провінційного затишку старої Європи.

Як виник

Гранж придумали французи в XIX столітті. У той час жителі великих міст масово переїжджали у передмістя. Бажаючи наповнити заміські будинки затишком, вони облаштовували помешкання просто, але зі смаком, не забуваючи про близькість природи.

Особливості інтер’єру

  • Максимум простору і світла
  • Екологічні матеріали
  • Природні кольори: сірий, бежевий, коричневий, синій
  • Меблі в класичному стилі
  • Використання предметів і матеріалів під старовину

Про матеріали оздоблення

Гранж орієнтується на використання натуральних матеріалів. Тому стіни можна декорувати цегляною кладкою, штукатуркою, дерев’яними панелями і плиткою. Для підлоги використовуйте паркет з крупним малюнком, плитку з імітацією каменю або дерева.

Про меблі, освітлення й декор

Меблі в таких інтер’єрах відрізняються плавними, елегантними формами. Доречні дивани та крісла в стилі 60-х, дерев’яні комоди, шафи, столи і стільці з ефектом старіння, але без вичурної різьби.

Стиль гранж неможливо уявити без гарного освітлення. Ковані люстри, торшери з тканинними абажурами, компактні бра підкреслять елегантність приміщення. І не забудьте про штори. Вони повинні бути з легкої тканини, яка добре пропускає світло.

У якості декору використовуйте килимки та пледи з довгим ворсом, подушки, картини або панно в стилі поп-арт, різні статуетки, шкатулки, фото в рамках.

Гранж в інтер’єрі

Вітальня/спальня. Центральне місце у вітальні відведіть кутовому дивану і столику. Доповнити цей ансамбль можна пуфами, стелажем із відкритими полицями й текстилем. Для спальні купіть ліжко з дерев’яним каркасом, освітлювальні прилади з кованими деталями й шафу з патинованими фасадами.

Кухня. Для оформлення кухні використовуйте нейтральні відтінки, дерев’яні меблі, плитку під цеглу, вінтажні світильники й декор.

Ванна кімната. Санвузол у стилі гранж це монохромність, простір і гарне освітлення, а також ванна на бронзових ніжках і велике дзеркало.

 

Вам може бути цікаво
Довідник стилів

25 Липня 2018

1767
Довідник стилів

Кантрі

21 Серпня 2018

4359
Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук