Каталог

Ua

Довідник стилів

Арт-нуво

24 Грудня 2018
3585
Арт-нуво

Стиль арт-нуво вважається відгалуженням модерну. Стиль хвиль і ліній, "нове мистецтво" в перекладі з французької для нього характерні вигнуті лінії,близькість до природи та атмосфера, що випромінює комфорт.

Коли виник

Стиль арт-нуво з’явився наприкінці XIX століття у Франції як окремий напрям. Це симбіоз відразу декількох художніх стилів. Спочатку арт-нуво застосовували в образотворчому мистецтві й архітектурі, проте трохи згодом його елегантність і функціональність знайшла застосування й у сфері дизайну інтер’єрів.

Особливості стилю арт-нуво

  • Плавні, хвилясті форми меблів
  • Натуральні матеріали
  • Рослинний орнамент
  • Спокійна палітра кольорів: бежевий, білий, кремовий та колір деревини
  • Використання вітражів і ліпнини

 

Матеріали для оздоблення стін і підлоги

Для оформлення стін дизайнери радять використовувати шпалери з квітковим візерунком, плитку з рослинними мотивами або під мармур, а також декоративну штукатурку. Допускається поєднання кількох матеріалів: шпалери й розпис, плитка і вітраж. Для підлоги підійде паркет або керамограніт з його імітацією.

Меблі, освітлення й декор

Обирайте меблі без гострих кутів. Доречні стільці, столи із заокругленими ніжками. Спинки м’яких меблів можуть мати форму крил метелика. Під час покупки освітлювальних приладів, зверніть увагу на моделі люстр, торшерів і бра з вітражними малюнками, бронзовим корпусом і матовим склом.

Для декорування приміщення використовуйте картини із зображеннями жінок, квітів, фруктів, розписні вази та статуетки, дзеркала у витіюватих рамах, живі рослини.

Стиль арт-нуво в інтер’єрі

Вітальня/спальня. Створити стильний і елегантний інтер’єр допоможуть текстиль із рослинним принтом, наявність в оздобленні дерева, а також меблі обтічних форм, ліжко з фактурним узголів’ям і природна палітра кольорів.

Кухня. На кухні актуальна плитка з дрібним квітковим візерунком, меблі з натурального дерева з вигнутими ніжками й фурнітурою під бронзу, картини та сучасна техніка.

Ванна кімната. Ванна кімната в стилі арт-нуво теж любить все складне і вигадливе. Різні дзеркала, м'які крісла, овальні ванни, філігранні форми умивальників, плитка або шпалери в квіточку - те, що треба.

 

Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук