Каталог

Ua

Проєкти

Тепла вечеря на півночі. Дизайн датського ресторану Llama

16 Липня 2018
2602
Тепла вечеря на півночі. Дизайн датського ресторану Llama

Проект Llama в Копенгагені був задуманий як міст між холодною Скандинавією і гарячими кулінарними традиціями Південної Америки.

Коли в датському ресторані Llama запалюються свічки і підвісні світильники, все починає іскритися відблисками теплого світла. І тоді повноправною господинею вечора стає Південна Америка, з її барвистими карнавалами, традиційною музикою і запальними латиноамериканськими вечірками. Проект Llama в Копенгагені був задуманий як міст між холодною Скандинавією і гарячими кулінарними традиціями Південної Америки.

Одного разу два найбільших гравця архітектурного ринку Данії, компанія BIG, під керівництвом Б'ярке Інґельса, і бюро Kilo Design на чолі з Ларсом Холм Ларсеном, об'єдналися, щоб відремонтувати підвал. Так-так, саме підвал. Але коли за справу беруться такі амбітні творчі групи, результат передбачити неможливо. Темне, занедбане і неживе підвальне приміщення одного з будинків в самому центрі Копенгагена було трансформовано в ресторан Llama для мережі закладів Cofoco. Відправною точкою в дизайні стала Південна Америка. Llama в перекладі з іспанської означає «вогонь». В основі концепції ресторану – вогняний сплеск відтінків, емоцій, і, звичайно ж, смаків. 

Полум'яну і барвисту палітру латиноамериканської кухні датські архітектори відтворили в інтер’єрному просторі. Неординарна колірна гамма, живоплоти, яскраві і строкаті візерунки керамічної плитки – все це зігріває строгий північний дизайн. Протягом багатьох років приміщення залишалося темним і безликим, але дизайнери «розбудили» і оживили його. Для візуального зв'язку підвалу з вулицею було знесено кілька стін і перекриттів, при цьому конструкції посилили темними металевими балками. А потім сонячні і помітні латиноамериканські мотиви поринули в прохолоду Копенгагена.

Південно-американські етнічні мотиви підтримані цементною плиткою, розписаною вручну і розташованою по всьому простору. Інтенсивні фонтани барвистих бризків з керамічних плиток врівноважують вставки з темного дерева, білі аркади з дзеркалами і стіна зеленого плюща. Вогні над кожним столиком і над барною стійкою заповнюють всі приміщення, що робить обстановку особливо затишною і гостинною.

Буяння фарб і візерунків архітектори підкреслили скандинавськими лаконічними меблями. Темні лавки з м'якими подушками, зручні барні стільці чорного кольору, свічники і підвісні світильники, характерні для сучасної Данії, активно контрастують з яскравою плиткою і створюють атмосферу інтимності.

Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук