Каталог

Ua

Проєкти

Затишний лофт

16 Липня 2018
3907
Затишний лофт

Перетворити суровий промисловий лофт на затишний міський стиль для однієї з квартир у новому київському ЖК вдалося дизайнерам творчої архітектурної майстерні Bezverhy.

Перетворити суровий промисловий лофт на затишний міський стиль для однієї з квартир у новому київському ЖК вдалося дизайнерам творчої архітектурної майстерні Bezverhy. Зі всіма тонкощами роботи, з нами поділилися автори проекту.

Як це часто буває, замовник звернувся до творчої майстерні Bezverhy вже під час виконання ремонтних робіт. З’ясувалось, що попередню документацію дизайн-проекту було виконано без врахування якісно сформованого зонування та навіть без врахування розташування меблів і обладнання. Помилки були такого рівня, що при розміщенні ліжка в опочивальні було неможливо відкрити двері. Приміщення кухні-їдальні було прохідним, площею біля 6 кв. м., більша частина з яких за планом приходилася на коридор. Легким втручанням виправити ситуацію було неможливо. Довелось навіть зупиняти ремонтні роботи і починати все заново, з розробки завдання на проектування.

Квартиру площею 80 кв.м (плюс 20 кв.м. балконів) потрібно було перетворити на трикімнатну, з просторою залою з кінотеатром, опочивальнею та кімнатою під кабінет або дитячу. Також вона мала містити ванну кімнату та гостьову вбиральню, місце для господарського призначення, сушарки і прасування білизни і гардеробну. Стиль: Loft на межі з функціоналізмом. Через недостатність площі для такого завдання, архітектори запропонували рішення плавно перетікаючого простору, що об’єднав би різні функціональні зони між собою.

Для збільшення площі було вирішено розширити кімнати за рахунок прилеглих балконів. Це стало найважчим моментом в проекті. Складність полягала в тому, що фасад всієї будівлі вже було засклено фасадною системою з одинарним вітринним склом без склопакету. Замінити одинарне скло на склопакет в системі неможливо. По-перше, вони мають різну товщину, по-друге, така фасадна система монтується одразу на два поверхи. Прийшлося серйозно попрацювати над розробкою нового типу двокамерного склопакету, який би мав товщину вітринного скла і відповідав нормам енергоефективності. До того ж, не порушивши спокій сусідів, виконати висотні роботи з заміни скляного фасаду.

Ще одним трудомістким процесом стало розташування інженерії: фільтрів очистки води, сантехнічної інсталяції, систем водопостачання і бойлера. Сформована для цього технічна стіна з внутрішнім простором між кухнею і ванною кімнатою дала можливість спланувати зручне місце для прийняття душа.

В основу самого лофту лягли бетонні несучі конструкції, яким автори надали легкої декоративності. Доповнили образ керамічна плитка під бетон і імітація цегляного муру. Через обмеження бюджету замовника проблему освітлення було вирішено майстернею власноруч. В результаті вийшли цікаві бетонні люстри з емальованою внутрішньою поверхнею. Це надало авторам проекту неабиякого натхнення, тому прямо на місці вилили  ще й бетонну кухонну стільницю, яка неймовірно вдало інтегрувалася в лофтову концепцію.

Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук