Каталог

Ua

Банк ідей

Раковина в ванну кімнату – яку обрати?

19 Квітня 2019
6320
Раковина в ванну кімнату – яку обрати?

Уявити собі без раковини повноцінну ванну неможливо. Ця сантехніка покликана не тільки служити гігієні, але і бути справжньою окрасою інтер'єру. Блукаєте в магазині від одного ряду до іншого, втомившись нескінченно переглядати товар? Ми допоможемо зробити правильний вибір.

Які бувають раковини у ванну

Сьогодні на ринку сантехніки представлені раковини на будь-який смак. Для їх виробництва використовуються різні матеріали.

Найпопулярнішою залишається раковина з кераміки. Великий вибір форм і кольорів, міцність, простий догляд, тривалий термін служби і недорога ціна – така сантехніка догодить усім. Важливий фактор – керамічна раковина стійка до змін температур. Очевидно, що з часом вона не потріскається.

Щоб не заплутатися в матеріалах, пам'ятайте, що види кераміки – це фаянс і сантехнічний фарфор. За своїми характеристиками вони схожі, з тією лише різницею, що фаянс пористий, температура його випалу нижче, а в складі більше глини.

Ще один безпрограшний варіант – раковина зі скла. Це модно, стильно, зручно. Забудьте поширену думку, що скло крихке. Не в цьому випадку – скляна сантехніка може радувати вас десятиліттями. З явних переваг: стійкість до подряпин, екологічність матеріалу, невибагливий догляд.

Нержавіюча сталь – оригінальний вибір. Така раковина в ванну буде дивувати гостей нетривіальним видом. Плюси вибору – стійкість до корозії і пошкоджень, простий догляд, довгий термін служби. Мінус – такі вироби можуть «шуміти», коли ви включите воду. А ще від води на них утворюється наліт.

Унікально і аристократично будуть виглядати раковини з натурального каменю. Вони здатні стати фішкою будь-якого інтер'єру. Біда лише одна – така сантехніка коштує чималих грошей.

Більш доступний варіант – вироби зі штучного каменю. Відрізнити їх від натурального матеріалу буває складно. Загальні характеристики всіх кам'яних раковин – вони довговічні, підлягають ремонту, органічно виглядають в будь-якій обстановці.

Яка форма!

Те, наскільки здорово у ванній буде виглядати раковина-умивальник, залежить і від її форми. Розглянемо найбільш ходові з них.

1. Тюльпан: складається з двох частин – чаші та п'єдесталу. П'єдестал одночасно є принадою і недоліком виробу: в ньому приховані комунікації, що робить вигляд сантехніки та ванної в цілому акуратним, але він займає багато місця, тому в маленьких кімнатах недоречний.

2. Прямокутна, квадратна – ходові моделі. Місткі і практичні.

3. Кутова – може мати будь-яку форму. Її покликання – оптимально використовувати простір.

4. Овальна – зручний і стильний варіант. Підійде для ванних кімнат середнього розміру. Органічно виглядає в будь-якому інтер'єрі.

5. Кругла – більш компактна, ніж овальна. Добре виглядає в дизайні з плавними лініями, але місткою не буде.

6. Пляшкова – отримала назву через форму сифона. Цей варіант нам знайомий з радянських часів, коли раковина оголювала всі комунікації. Плюси – значний термін служби, таку сантехніку завжди можна прочистити.

7. Дизайнерська раковина в ванну – нестандартних форм і забарвлень. Такі вироби обирають, щоб підкреслити оригінальний інтер'єр. У звичайній ванній кімнаті модель «загубиться».

8. Маленька раковина – для невеличких ванних, часто встановлюється в туалеті. Мінус: відкрити воду на всю міць не вийде – є ризик залити себе і все навколо.

9. Подвійна –дві раковини, злиті воєдино. Можуть бути будь-якої форми. Добре підійдуть для просторих ванних кімнат і великої родини, вони зручні та економлять час.

Даєш установку!

Розрізняють раковини і за принципом установки

  • Накладні – встановлюються на тумбу. Легко монтуються, витончено виглядають, економлять місце. І, звичайно, раковина з тумбою практична – завжди є, куди сховати текстиль та інше.
  • Чаші – по типу установки відносяться до накладних. Мінімалістично і стильно виглядають в інтер'єрі.
  • Врізні – встановлюють в стіл або тумбу. Плюс моделі – шафа, що дозволяє розмістити необхідне приладдя і заховати комунікації.
  • Настінні – універсальні, кріпляться до стіни кронштейнами. Легкі в установці, підходять для невеличких ванних кімнат, оскільки економлять простір. Мінус – оголюють комунікації.
  • На пральну машину – для тих, хто має обмежену площу. Важливо досконально точно підібрати форму, інакше експлуатація може бути некомфортною.
  • На стільницю – вбудовується на меблі. Практична і добре виглядає.
  • Під стільницю – принцип той самий, що і в попередній моделі. З тією лише різницею, що чаша потопає в стільниці, а не базується на ній. Дозволяє використовувати вільне місце для розміщення предметів гігієни.
  • Ті, що окремо стоять, підлогові – відмінний варіант для просторих ванних кімнат. Являють собою литу конструкцію, оригінально виглядають.

Словом, обрати сьогодні ідеальну раковину можна на будь-який смак і бюджет. Головне – визначитися, що саме вам необхідно. 

Відео - Який вибрати змішувач для ванної кімнати? | типи змішувачів
Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук