Каталог

Ua

Банк ідей

Маленькі душові кабіни без піддону або з піддоном: як обрати і де купити?

20 Травня 2019
16412
Маленькі душові кабіни без піддону або з піддоном: як обрати і де купити?

Маленька ванна кімната – не привід впадати у відчай. Сучасна сантехніка дозволяє мінімізувати всі ризики на етапі ремонту. Звичайно, розгулятися не вийде, але підібрати найбільш оптимальний варіант – цілком.

Маленька ванна кімната – не привід впадати у відчай. Сучасна сантехніка дозволяє мінімізувати всі ризики на етапі ремонту. Звичайно, розгулятися не вийде, але підібрати найбільш оптимальний варіант – цілком. Ваш порятунок – маленькі душові кабіни. Ми допоможемо вам порадою, як обрати їх з розумом.

Компактність – наше все

Розберемося відразу: маленькими душовими кабінами називають ті, що мають розмір 70х70, 80х80, максимум – 90х90 сантиметрів. Зустрічаються, звичайно, кабінки ще меншого розміру – 60х60. Але це рідкість і явний дискомфорт.

Душ-кабіни можуть бути відкритого, закритого типу або комбіновані. Перші не мають стелі. Як правило, частина перегородок тут заміняють стіни вашої ванної кімнати. Другі зроблені за типом боксів. Така «капсула» закрита з усіх боків, ізольована від шуму, легко демонтується за необхідністю.

Комбіновані душ-кабіни – це цілий набір опцій. Вони являють собою все той же бокс закритого типу, тільки він ще і з ванною. А це додатковий функціонал – джакузі, гідромасаж та інше.

Сучасні душові кабіни в Одесі можуть здивувати клієнта різноманітністю форм.

Проте, найкомпактнішими вважаються:

  • закруглені;
  • квадратні душові кабіни, ціни на які найдоступніші;
  • напівкруглі душові кабіни;
  • п'ятикутні душові;
  • кутові;
  • чверть кола.

Незважаючи на поширену думку, купити маленьку душову кабіну – зовсім не означає накликати на себе тісноту та незручність. Звичайно, удвох купатися в ній складно, але поодинці приймати душ цілком комфортно.

Переваги душової кабіни без піддону

Уникнути громіздкості в малогабаритних квартирах допоможе і душова кабіна без піддону. Головна особливість такої сантехніки – монтаж прямо на підлогу. Ціна на душові кабіни без піддону нижча, адже елементів для її монтажу менше.

Але це не єдина перевага.

Головні плюси таких душ-кабін:

  • комфорт і зведений до мінімуму травматизм – без сторонньої допомоги зайти всередину зможуть дитина, людина з інвалідністю та член сім'ї поважного віку;
  • практичність – кабінки без піддону легко мити, в них не накопичується волога, а значить, не утворюється грибок і не з'явиться неприємний запах;
  • компактність – розмістити таку душ-кабіну можна в ванній кімнаті найскромніших розмірів;
  • винятковий дизайн, який не буде напружувати кількістю додаткових елементів.

Будь уважним

Обираючи у Львові душову кабіну без піддону, вкрай важливо з усією серйозністю підійти до її встановлення. Готуйтеся до того, що доведеться піднімати підлогу, адже система водовідведення буде прихована саме під ним. Важливо також гідроізолювати підлогу та стіни. Якщо вода буде попадати в стяжку, не уникнути цвілі і грибка.

Ще одна вимога – неслизька плитка на підлозі. Проігноруєте цей пункт – ризикуєте посковзнутися і впасти. Знизити травматичність, звичайно, можуть простий гумовий килимок або дерев'яна решітка, які укладаються під ноги. Але виглядають такі пристосування, м'яко кажучи, не сучасно.

Для тепла і комфорту рекомендується система теплої підлоги. Інакше в осінньо-зимовий сезон ноги мерзнутимуть.

І, звичайно, найголовніше, що ви повинні зробити при монтажі безпорогової душ-кабіни – обладнати гарну систему зливу. Хочете, щоб вода швидко відходила – врахуйте пропускну здатність трапа. В іншому випадку вода буде застоюватися – а це ризик не тільки накликати на ванну кімнату грибок, а й затопити сусідів, якщо збій дасть і гідроізоляція.

Де ставити будемо душову кабіну?

Маленькі душові кабіни – справжній маст хев. Застосування вони можуть знайти:

  • в невеликій ванній кімнаті, де для просторої ванни і душової просто немає місця;
  • в квартирі, де вже є ванна – на випадок, якщо хочеться швидко ополоснутися;
  • в готелях завжди прийнятні малогабаритні душ-кабіни, оскільки у вбиральні потрібно розмістити ще цілий ряд сантехніки;
  • в громадському басейні або спортивному комплексі – невеликі кабінки на одну людину тут будуть доречними;
  • на дачі, де місця для повноцінної ванної завжди немає;
  • на вулиці: в заміських будинках купатися влітку на подвір'ї – справжнє задоволення. І якщо наші дідусі споруджували душ з дерев'яних дощок, то прогрес дозволяє не мучитися і купити душову кабіну. Піддон в таких моделях зазвичай сталевий, а перегородки виконані з полікарбонату. Конструкцію завжди можна розібрати і прибрати на зиму.

Одним словом, маленькі душові кабіни – універсальний борець за кожен квадратний метр вашої площі. Якщо ви власник малогабаритки, навіть не сумнівайтеся: треба брати!

Відео - Відкрита або закрита. Як вибрати душову кабіну?
Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук