Каталог

Ua

Дизайн

Як поєднувати кольори в інтер'єрі

13 Грудня 2018
8078
Як поєднувати кольори в інтер'єрі

Романтичний, зухвалий, з духом екзотики або класичними нотами – характер інтер'єру формує його кольорова гама. Які поєднання на піку популярності? І чому так важливо підібрати свою ідеальну пару? Про це і не тільки дізнаєтеся з нашої статті.

Трохи теорії

Кольори, в яких ви оформляєте інтер'єр, впливають на загальну атмосферу. Тому перед початком ремонту визначте настрій і роль кожної кімнати. Наприклад, спальня повинна розслабляти й заспокоювати, вітальня – заряджати енергією і сприяти спілкуванню, а кухня – надихати на кулінарні експерименти.

Наступний крок – вибір основного кольору. Він повинен відповідати загальному стилю. Залежно від відтінку колір може бути активним, пасивним або нейтральним. Чим він світліший, тим легшим і просторішим буде приміщення. З темними відтінками все навпаки – вони роблять кімнату меншою, але наповнюють її затишком і теплом.

Схеми

Комплементарна пара. У цій схемі поєднуються кольори, розташовані протилежно один одному: чорний і білий, сірий і оранжевий, синій і жовтий, чорний і червоний, фіолетовий і помаранчевий. Основний колір повинен врівноважувати контрастний. Для такого інтер'єру підберіть меблі на кілька тонів світліші за підлогу, але темніше за стіни. Така схема доречна для оформлення кухні та ванної кімнати.

Ставка на монохромність. Інтер'єр оформлений в одному кольорі, але з використанням різних відтінків: рожевий і блідо-рожевий, сірий і сіро-жовтий, смарагдово-зелений і грушевий, синій і сапфіровий. Монохромну гаму можна розбавити сірим, білим або чорним. Завдяки такому підходу вийде спокійний і гармонійний інтер'єр.

Аналогові поєднання. Така схема передбачає використання декількох суміжних кольорів: синій і пурпурний, жовтий і оранжевий, жовтий і зелений, червоний і фіолетовий, зелений і блакитний. Щоб інтер'єр не був занадто яскравим, дизайнери радять використовувати аналогові відтінки на фоні нейтрального кольору стін і стелі. При цьому палітра може бути холодною або теплою.

Поєднання кольорів в інтер'єрі

Білий. Поєднується з сірим, золотим, чорним, кремовим. Чорно-біла гама доречна в арт-деко, мінімалістичному і класичному інтер'єрі, біло-сірі кольори створені для скандинавського інтер'єру, стилю хай-тек, прованс.

Чорний. Статусний колір, який створює атмосферу розкоші. Поєднується з білим, фіолетовим, сірим, помаранчевим. Актуальний для приміщень в стилі мінімалізм, лофт, хай-тек, класика, готика, арт-деко.

Сірий. Найбільш нейтральний колір, практично не впливає на емоційний стан людини. Сумісний з білим, червоним, пурпуровим, помаранчевим, синім, чорним. Може застосовуватися в стилях лофт, мінімалізм, скандинавському, хай-тек, модерн.

Рожевий. За допомогою такого кольору можна створити м'який і жіночний інтер'єр. Рожевий поєднується з білим, сірим, синім. Гармонійно впишеться в інтер'єри в стилі прованс і пін-ап.

Синій. Колір неба просто створений для морських інтер'єрів. Він поєднується з білими, бежевими, сірими, помаранчевими відтінками. Доречний в приміщеннях оформлених в стилі модерн, лофт і футуризм.

Фіолетовий. Глибокий і загадковий колір, який гідно оцінять романтичні натури. Сумісний з білим, сірим, помаранчевим і жовтим. Світлі відтінки фіолетового доречні в стилі прованс, а насичені актуальні для стилю хай-тек, класика.

Червоний. Один з найактивніших кольорів сумісний з чорним, сірим, білим, коричневим і золотим. Червоні акценти можуть бути присутніми в стилі кантрі, лофт, арт-деко, готика.

Зелений. Колір гармонії поєднується з коричневим, бежевим, жовтим, сірим. Світло-зелений доречний в стилі прованс і шеббі шик. Більш насичені відтінки зеленого доповнять інтер'єр приміщень в екостилі, а також в стилях модерн і футуризм.

Жовтий. Цей колір бадьорить і робить приміщення світлішим. Сміливо комбінуйте жовтий з коричневим, салатовим, білим, сірим і фіолетовим. При цьому не забувайте, що жовтий підходить для екостилю, а також стилів кантрі, футуризм, пін-ап.

 

Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук