Каталог

Ua

Поради

Особливості вибору окреморозташованих ванн

23 Січня 2020
4239
Фото - Особливості вибору окремостоячих ванн

Окреморозташовані ванни закохали в себе півсвіту. Ще б пак! Елегантності і витонченості їм не позичати. Така сантехніка не прив'язана до санвузлу – вона може вільно розміститися хоч в спальні. Чому окреморозташована ванна підкорила серця мільйонів і як її вибрати, читайте в цій публікації.

Окреморозташовані ванни закохали в себе півсвіту. Ще б пак! Елегантності і витонченості їм не позичати. Така сантехніка не прив'язана до санвузлу – вона може вільно розміститися хоч в спальні. Чому окреморозташована ванна підкорила серця мільйонів і як її вибрати, читайте в цій публікації.

Всі ванни тьмяніють, коли мова заходить про окреморозташовану. Цю сантехніку прийнято асоціювати з шиком. Перш, ніж така ванна потрапила в будинки і квартири масового споживача, вона була оспівана кінематографами і фотографами – ми бачили її в фільмах, глянцевих журналах, на виставках. Здавалося, що купити ванну на ніжках можуть тільки аристократи і багачі. Хто б міг подумати, що з часом вона сміливо зробить крок в категорію «мас-маркет».

Релаксувати у ванній посеред кімнати з девізом «І нехай весь світ зачекає!» давно не піжонство. Сьогодні цю розкіш собі можуть дозволити практично всі. Коштує така ванна недорого. Інша справа, що її установка вимагає певних ресурсів. За зовнішньою красою окреморозташованих ванн стоїть кропітка підготовча робота. Підведення комунікацій і приховування їх від сторонніх очей, зміцнення підлоги, ретельний підбір сантехніки – всі ці питання доведеться вирішити перед монтажем конструкції. Саме від ретельної підготовки залежить, наскільки комфортно буде користуватися ванною. Не приховані труби можуть вбити естетику всієї сантехніки, неукріплена підлога – не витримати ваги і без того важкої чаші з водою. Навіть змішувачу на ванну, обраному навмання або встановленому невірно, під силу зіпсувати враження від дизайну всієї кімнати.

Звичайно, не зайвим перед покупкою буде знати критерії, за якими вибирають окреморозташовані ванни Харкова. Основні – це розмір і місце установки конструкції, а також матеріал, з якого вона зроблена.

Не прогадайте з розміром

Габарити сантехніки відіграють ключову роль в її монтажі. Купувати ванну без «примірки» не рекомендуємо – велика ймовірність, що в підготовлене для неї місце вона не стане. Розглянемо найбільш ходові розміри чаш.

  • Купити ванну 170 на 70 значить вибрати комфорт. Такі овальні або прямокутні ванни виконані в мінімалістичному дизайні. Яскравий тому приклад – окреморозташована ванна італійського бренду KOS, виконана зі штучного каменю. Майте на увазі: вага конструкції перевищує 80 кг.
  • Якщо ви в пошуках підходящої сантехніки для мініатюрного санвузла, краще рішення – купити ванну 120 на 70. Вона органічно виглядатиме не тільки біля стіни, але і в ніші. При бажанні розмістити чашу можна і по центру, але власникам маленьких ванних кімнат до такого прийому вдаватися не радять – розмістити іншу сантехніку і навіть мінімальні меблі буде проблематично. Пам'ятайте: якщо невеликі ванни купити, випрямитися в них в повний зріст не вдасться. Якщо при великому зрості вас не бентежить, що релаксувати в піні доведеться з зігнутими ногами, навіть не роздумуйте – беріть.
  • Хочете містку, але не занадто велику чашу? Можна купити ванну 160 на 70. Польський бренд KOLO в колекції Opal Plus пропонує нам таку прямокутну акрилову ванну без ніжок – вона вбудовується в подіум. Сучасний полімерний матеріал наділяє її легкістю (вага конструкції 16 кг) і доступною ціною – це акрилова ванна, вартість якої до чотирьох тисяч гривень. Як варіант – таких же габаритів сталева ванна від німецької компанії Bette. Вона теж вимагає подіуму, але набагато масивніша – вага близько 40 кг.
  • Купити ванну 150 на 70 потрібно всім, хто шукає конструкцію середнього розміру. Така пристінна прямокутна ванна є в колекції Virgo у Cersanit. Обсяг чаші – 180 літрів. На користь покупки говорять акрил, антибактеріальна гладка поверхня і вага до 20 кг. У чавуні конструкція буде набагато важчою – вагою понад 140 кг. Таку прямокутну чавунну ванну купити можна в АГРОМАТ – вона представлена в колекції Soissons бренду Jacob Delafon.
  • Ще один варіант для невеликих санвузлів – купити ванну 110 х 70. Такі прямокутні варіанти підійдуть, якщо місця для габаритної чаші немає зовсім. Комфорт забезпечує плавна похила спинка, завдяки якій перебувати в чаші ви будете напівсидячи.
  • Купити ванну 180 на 70 значить забезпечити собі відпочинок з комфортом. Така чаша хороша для рослих сімей. Для її установки потрібна вільна площа – в маленьку ванну кімнату конструкція може не стати.
  • Ванна 145х70 – це компактна модель, яка не займе багато місця і не буде громіздкою. Виконана в акрилі, вона важить в межах 20 кг. Подібну прямокутну окреморозташовану ванну можна побачити в колекції Lana бренду Cersanit. Ця модель на ніжках продається по дуже прийнятній ціні.
  • Акрилова ванна 150х60 – відмінний варіант прямокутної форми. Мінімалістичний дизайн, найчастіше виконана зі сталі або акрилу. Підходить для комфортного використання людям середньої статури. Гладким в чаші може бути тісно.
  • Ванна 150 на 120 – сучасна модель асиметричної форми. Ціни на кутові ванни такого типу будуть варіюватися в залежності від матеріалу виготовлення, форми і габаритів. Зручний вбудований або приставний варіант. Форма, як правило, дизайнерська.

Який матеріал вибрати

Матеріал, з якого виготовлена сантехніка, – це лакмусовий папір. Саме він характеризує те, як вона буде виглядати, наскільки проста в експлуатації і довговічна. Найпопулярнішими сьогодні є п'ять матеріалів: акрил, кварил, штучний камінь, сталь і чавун.

  1. Акрилові ванни в лінійці окреморозташованих найдешевші ванни. Це зовсім не означає, що вони неякісні. Навпаки, на питання, що таке акрилова ванна, можна сміливо сказати, що це легкість і естетичний вигляд конструкції, вибір форми і кольору, гарна теплоємність. Якщо дотримуватися елементарних правил експлуатації, не чистити поверхню абразивами, прослужить чаша довгі роки. Ціновий поріг без кордонів – інтернет-магазин ванни акрилові пропонує за ціною від 4 до 57 тисяч гривень. Найдорожчі – чаші дизайнерської форми.
  2. Ванни зі штучного каменю мають надзвичайну міцність, але і по вазі перевершують полімери мінімум в п'ять разів, досягаючи сотні кілограмів. Доглядати за такою чашею просто, навантажень вона не боїться, а ось ціна кусається – понад 50 тисяч гривень.
  3. Кварилові ванни виконані з полімеру, який за своїми властивостями дає фору акрилу. Можуть бути різних форм і навіть з підсвічуванням. Ціна відповідна – вище середнього.
  4. Сталеві ванни легкі, стійкі до абразивів, барвників, механічних пошкоджень. Дешеві радянські аналоги шуміли при наборі води, сучасні поверхні цього недоліку практично позбавлені. Сталева кутова ванна допоможе заощадити місце в санвузлі і порадує зовнішнім виглядом. Незначний мінус – сталь недовго зберігає тепло. На ринку сантехніки представлені варіанти навіть з суцільнолитою панеллю і покриттям, що самоочищується. Ціна на такі моделі буде високою.
  5. Чавунні ванни вважаються найбільш довговічними. Купити чавунну ванну в інтернет-магазині значить забути про зміну сантехніки на довгі роки. Така чаша легко чиститься, прекрасно зберігає температуру, не видає шуму при наборі води. Може мати протиковзке покриття і ручки для зручності використання. При цьому вага конструкції значна і може перевищувати сто кілограм. Скільки коштують чавунні ванни? Недешево. Ціна на окреморозташовані варіанти стартує від 50 тисяч гривень. Де купити чавунну ванну? В інтернет-магазині АГРОМАТ. Майте на увазі: вітчизняні виробники кутові ванни з чавуну не випускають – вони все частіше пропонують чаші прямокутної або овальної форми. Тому доставляти таку ванну вам будуть на замовлення – втілити задум допоможуть європейські і світові бренди.
  6. Важливими деталями при покупці окреморозташованої ванни будуть ніжки і панелі для ванн, фурнітура. Вони у відповіді за естетику і зручність використання. Наприклад, знамениті ніжки-лапи будь-яку окреморозташовану ванну перетворять на предмет мистецтва, панелі допоможуть заховати комунікації, а численна фурнітура полегшить монтаж і подальшу експлуатацію чаші.

Оздоблення – наше все

Як ми вже говорили, монтаж окреморозташованої ванни вимагає ґрунтовної підготовки. Оздоблення теж має значення – вибирайте керамогранітну плитку для підлоги і плитку для стін у ванній. Керограніт славиться міцністю, а значить, витримає випробування важкою чашею, наповненою водою. Підвищена вологість, механічні навантаження, засоби побутової хімії – до всього цього стійка плитка для ванної. При розбризкуванні води її достатньо протерти, не замислюючись над тим, чи не втратить свої властивості покриття від тривалого контакту з водою.

Все ще думаєте, де можна купити окремостоячу ванну?

Вас уже чекають в мережі магазинів АГРОМАТ. Тут доводять: вибір сантехніки може бути суцільним задоволенням.

Видео - Як вибрати стальну ванну?
Коментарі
Всього коментарів: 0
  • Спочатку нові
  • Спочатку старі
написати відгук